UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Saradnja Univerziteta u Sarajevu i Ambasade Republike Turske




Saradnja Univerziteta u Sarajevu i Ambasade Republike Turske


NJ. E. gospodin Haldun Koç, ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini, posjetio je u utorak 21. 2. 2017. godine Univerzitet u Sarajevu gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektorima: prof. dr. Aleksandrom Nikolić, prorektoricom za međunarodnu saradnju, prof. dr. Aidom Hodžić, prorektoricom za nastavu i studentska pitanja, prof. dr. Maidom Čohodar-Husić, prorektoricom za kvalitet, i prof. dr. Željkom Šainom, prorektorom za finansije.

Uz izraženu otvorenost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje između Univerziteta u Sarajevu i Ambasade Republike Turske u BiH, u toku susreta je razgovarano o ostvarivanju i intenziviranju saradnje između Univerziteta u Sarajevu i univerzitetā u Republici Turskoj, te su razmatrani mogući modaliteti akademske i kulturne saradnje.

U okviru prve zvanične posjete ambasadora Koça Univerzitetu u Sarajevu, rektor prof. dr. Rifat Škrijelj je, uz riječi dobrodošlice uvaženom gostu, predstavio historiju i razvoj Univerziteta u Sarajevu, istakavši sveobuhvatnost Univerziteta koji pokriva oblasti humanističkih, društvenih, medicinskih, prirodno-matematičkih i biotehničkih te tehničkih nauka i umjetnosti. Govoreći o međunarodnoj saradnji Univerziteta, rektor Škrijelj je naveo da Univerzitet u Sarajevu ima potpisane sporazume o akademskoj saradnji sa trinaest univerziteta iz Republike Turske, te izrazio spremnost za saradnju i pružanje podrške studentima iz Turske koji žele studirati na Univerzitetu u Sarajevu.
„Jedna od šansi za razvoj Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine jeste razvoj visokog obrazovanja“, naglasio je rektor Škrijelj. 

Izražen je obostrani interes za unapređenje saradnje u oblasti nauke i naučnih istraživanja te saradnje koja bi se realizirala kroz razmjenu studenata i nastavnika, a posebna pažnja posvećena je razgovorima o mogućnostima unapređenja studija na Katedri za turski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Ambasador Koç je izrazio spremnost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje Univerziteta u Sarajevu i Ambasade Republike Turske u BiH, te naglasio da je visoko obrazovanje oblast koja će u budućnosti biti jedan od najvažnijih aspekata saradnje između naše dvije zemlje.



 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC