UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Izložba povodom godišnjice bacanja atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki

 

 

Izložba povodom godišnjice bacanja atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki

Poljoprivredno-Prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu

19. 12. – 23. 12. 2016. 


Japan je jedina država koja je u historiji čovječanstva iskusila atomsku bombu. Japan i Japanci imaju obavezu da sačuvaju sjećanje na incident i prenesu poruku ljudima širom svijeta kao i budućim generacijama, kako bi se izbjeglo da se takva tragedija ponovi. Prošlo je 70 godina od završetka Drugog svjetskog rata. Ipak, nuklearno naoružanje još uvjek postoji u svijetu. Dana 27. 5. 2016., gospodin Obama, predsjednik SAD, posjetio je Park mira u Hirošimi, gdje je bomba bila bačena. Bio je to epohalni trenutak da se apeluje na ukidanje nuklearnog naoružanja kao i da se uputi apel za traganjem za mirom.
Godina 2016. je dvadesetogodišnjica diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Japana. Vrijeme je došlo da obje zemlje zajedno tragaju za mirom u cilju svijetle budućnosti naše djece.
Alumni Asocijaciju Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) koju sačinjavaju bivši polaznici JICA treninga i gospodin Hiroki MIYOSHI, ekspert JICA Projekta u BiH, organizovaće niz izložbi posvećenih atomskoj bombi i to u Bratuncu, Rogatici, Srebrenici, Sarajevu i Istočnom Sarajevu u 2016.godini.
Svrha izložbe je da apeluje na ljude da uvide štetu prouzrokovanu atomskom bombom kako bi ljudi razumjeli neophodnost ukidanja nuklearnog naoružanja u svijetu.
Aktivnosti izložbi obuhvataju: izložbe, origami radionice (umijeće savijanja papira), video prikaze i potpisivanje peticije za ukidanje nuklearnog naoružavanja.

U Sarajevu će izložba biti postavljena u holu Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u periodu od 19. do 23. 12. 2016. godine gdje će posjetioci moći u terminu od 9:00 do 15:00 sati pogledati izložbu posvećenu godišnjici bacanja atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki.

Dana 20. 12. 2016. godine će na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu biti upriličena origami radionica (umijeće savijanja papira), video prezentacija i potpisivanje peticije za ukidanje nuklearnog naoružavanja, u terminu 12:00-14:00 sati. Adresa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu je: Zmaja od Bosne 8. 

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC