UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Poziv na učešće u manifestaciji „Skills Show Sarajevo 2016“




Poziv na učešće u manifestaciji „Skills Show Sarajevo 2016“



British Council u saradnji sa Kulturkontakt Austrija, Ambasadom Švicarske u Bosni i Hercegovini, Vijećem za regionalnu saradnju, Kancelarijom specijalnog predstavnika EU u BiH, Svjetskom bankom, Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP), Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) te OSCE misijom u Bosni i Hercegovini organizira „Skills Show Sarajevo 2016“, najveći regionalni karijerni događaj.

„Skills Show Sarajevo 2016“ će se realizirati 16. i 17. decembra 2016. godine u dvorani „Mirza Delibašić“ – Skenderija, Sarajevo, pod pokroviteljstvom Vijeća ministara BiH i uz podršku Ministarstva privrede i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Ovaj jedinstveni regionalni događaj ima za cilj da poveže komercijalne i obrazovne sektore kako bi zajedničkim naporima doprinijeli poboljšanju kvaliteta obrazovanja u regionu i motivirali učenike da se opredijele za srednje stručno obrazovanje. Skills Show će se održati u Sarajevu 16. i 17. decembra 2016. i fokusirat će se na inovacije, zapošljavanje mladih, primjere pozitivnih praksi i postignuća na području zapadnog Balkana i Velike Britanije. Također, događaj će poslužiti da približimo poslodavce sa njihovim budućim uposlenicima.

„Skills Show: Sarajevo 2016“ se sastoji od sljedećih dijelova: 
•    izlaganje i takmičenje: izložbeni prostor nudi mogućnost da poslodavci i srednje stručne škole podijele ideje, promoviraju proizvode i predstave inovacije i način njihovog provođenja u različitim oblastima. Paralelno sa ovim, učenici će se takmičiti pod mentorstvom nastavnika i poslodavaca kako bi prikazali svoje vještine i talent;
•    konferencija „Prvo radno iskustvo“: međunarodna konferencija koja će okupiti regionalne predstavnike poslodavaca, obrazovnih institucija, međunarodnih i nevladinih organizacija i različite interesne grupe koje rade u oblasti zapošljavanja mladih. Konferencija će okupiti donosioce odluka sa prostora zapadnog Balkana kako bi podijelili iskustva, diskutirali i kreirali preporuke za razvoj vještina, reformu obrazovanja i zapošljavanje mladih na prostoru zapadnog Balkana;
•    prostor za učenje i dijeljenje informacija: ovaj prostor je dio zvaničnog programa koji podrazumijeva mogućnost organiziranja prezentacija ili radionica u oblasti iz svakog industrijskog sektora.

Učesnici se prijavljuju na događaj putem prijavnog obrasca dostupnog na linku:
http://www.britishcouncil.ba/skills-show/participants.


 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC