UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Udruženje EESTEC LC Sarajevo organizira radionicu „IoT Workshop“




Udruženje EESTEC LC Sarajevo organizira radionicu „IoT Workshop“



Lokalni komitet Sarajevo Evropskog udruženja studenata elektrotehnike (EESTEC) će u periodu od 15. do 18. decembra ove godine prvi put organizirati projekat lokalnog karaktera „IoT Workshop“. Trudeći se da ide u korak s razvojem tehnologije u svijetu, „IoT Workshop” ove godine okuplja studente učesnike tehničko-tehnoloških fakulteta kao i profesore i osoblje navedenih fakulteta te profesionalce iz oblasti informacionih tehnologija.
„IoT Workshop” je besplatna četverodnevna radionica za upoznavanje studenata sa najnovijim tehnologijama i unapređenje znanja u domeni Internet of Things.

Osnovni cilj „IoT Workshopa“ jeste pružiti učesnicima mogućnost usavršavanja te realizaciju dosadašnjih znanja iz IT-oblasti. Zahvaljujući saradnji sa istaknutim predavačima iz IT-svijeta, učesnici će u prvom dijelu radionice imati priliku slušati predavanja o najaktuelnijim temama. Nakon predavanja će učesnici biti u stanju osmisliti robota te primijeniti stečeno znanje na praktičnom dijelu gdje će, koristeći modernu opremu, napraviti robota koji će biti u stanju obavljati određene akcije.
 
Internet of Things (IoT) označava tehnologije za bežično povezivanje uređaja putem interneta, što otvara beskrajne mogućnosti za interakciju, kontrolu, praćenje i pružanje naprednih usluga. Internet of Things omogućava integraciju velikog broja uređaja koji više ili manje samostalno komuniciraju jedni s drugima, a uz pomoć senzora i raznih aplikacija.
 
Tehnologije koje će se koristiti tokom ove četverodnevne radionice su Raspberry Pi i Arduino. Radionica će ove godine okupiti dvadeset učesnika. Učesnici ove radionice će tokom četiri dana trajanja radionice imati jedinstvenu priliku da rade na tehnologijama koje su danas najpopularnije u vodećim IT-kompanijama te razmijene iskustva sa ostalim studentima učesnicima.
 
Ovo je jedan u nizu projekata koji organizira Udruženje EESTEC LC Sarajevo, a služi za usavršavanje te realizaciju dosadašnjih znanja iz IT-oblasti i elektronike te samim tim omogućava učesnicima bolji uvid u tehnologije koje se danas koriste.
 
Svi koji žele da se prijave za učešće na radionici prijavu mogu naći na sljedećem linku (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfWBMl-tIYC_P2nbvQsshI_6sjPGaKMEBCNiB0Dywb-MOF0xA/viewform?c=0&w=1).

Više o radionici možete naći na službenoj stranici Udruženja (http://www.eestec-sa.ba/).
 


 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC