UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Međunarodni Erasmus+ informativni dan

 

 

Međunarodni Erasmus+ informativni dan



Univerzitet u Sarajevu je učesnik u evropskim programima mobilnosti od 2008. godine (Erasmus Mundus) preko kojih su do kraja 2015. godine mobilnost iskoristila 283 bh. studenta, nastavnika i saradnika, dok smo primili 181 studenta, nastavnika i saradnika sa partnerskih institucija iz Evropske unije. Novim programom Erasmus+ kojim je nastavljena implementacija mobilnosti, a na osnovu međuinstitucijskih sporazuma sklopljenih sa preko 50 visokoobrazovnih institucija iz Evrope, dosad je otišlo preko 100 naših studenata, nastavnika i saradnika na neke od partnerskih univerziteta, dok je njih 50 izabralo Univerzitet u Sarajevu kao njihovu „domaćinsku“ instituciju u tekućoj akademskoj godini.

S ciljem približavanja informacija o programu Erasmus+, otvorenim konkursima, procesu prijavljivanja i prikupljanja dokumenata te ostalih potrebnih informacija za uspješno prijavljivanje, Služba za međunarodnu saradnju organizira međunarodni informativni dan za studente, nastavnike i saradnike Univerziteta u Sarajevu. Informativni dan će se održati u utorak 8. novembra 2016. godine s početkom u 12:00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Pored predstavnika Službe za međunarodnu saradnju, informativnom danu će prisustvovati kolege sa partnerskih EU univerziteta: Tehničkog univerziteta u Rigi (Latvija), Univerziteta u Groningenu (Holandija) i Univerziteta u Granadi (Španija), koji će kroz svoje prezentacije pobliže upoznati sve prisutne sa studijskim mogućnostima ovih univerziteta.

Ovim putem vas pozivamo da prisustvujete informativnom danu i saznate nešto više o Erasmus+ programu (međunarodna kreditna mobilnost).

Dodatne informacije su dostupne na www.erasmus-unsa.ba.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC