UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Studentski ogranak Univerziteta u Sarajevu IEEE organizira događaj IEEE Room Escape

 

„1 soba, 4 učesnika, 60 minuta: Možete li izaći?“ – IEEE Room Escape

Studentski ogranak Univerziteta u Sarajevu IEEE organizira događaj pod nazivom IEEE Room Escape. IEEE Room Escape po drugi put se organizira 22. i 23. oktobra, u sklopu obilježavanja IEEE Day 2016. IEEE Day predstavlja godišnjicu prvog okupljanja inženjera i članova IEEE-a s ciljem razmjene njihovih ideja i stručnih radova. Tema ovogodišnje proslave je „Korištenje tehnologije za bolje sutra“ pa se tim povodom širom svijeta okupljaju članovi udruženja u svojim lokalnim zajednicama kako bi pomoću pripremljenih radionica, projekata i seminara unaprijedili svoje znanje i doprinijeli razvoju tehnologije.

IEEE Room Escape je igra naučno-zabavnog karaktera kreirana tako da učesnici mogu pobijediti samo ako dovedu timski rad, koncentraciju, domišljatost, liderstvo i strpljenje do najvišeg mogućeg nivoa. Igra počinje tako što se odaberu četiri učesnika koji imaju tačno sat vremena da riješe različite zagonetke i izazove koji se nalaze na taktički raspoređenim mjestima u jednoj prostoriji. IEEE Room Escape izdvaja se po tome što ima dva tipa zagonetki: prve koje zahtijevaju opće znanje i druge koje su u vezi sa strukom, odnosno u pitanju su zagonetke u vezi sa elektrotehnikom. Ovogodišnji sponzori bez kojih realizacija projekta ne bi bila moguća su: autoškola „LifeLine“, portal „polozivozacki.ba“ i „Red Bull“. U slučaju da učesnici ne uspiju za sat vremena riješiti sve zagonetke, moraju se slikati sa natpisima poput: „Tako blizu“, „Možda sljedeći put“ ili „Ups, opet sam propao“. Igra će biti takmičarskog karaktera pa će tim koji u najkraćem roku riješi sve izazove i izađe iz prostorije biti proglašen pobjedničkim timom, a članovi tima će biti nagrađeni prigodnim nagradama.

IEEE (Institut inženjera elektrotehnike i elektronike) je najveće svjetsko stručno udruženje osnovano 1884. godine, koje okuplja preko 400.000 inženjera iz cijelog svijeta. Studentski ogranak Univerziteta u Sarajevu IEEE je dio krovnog IEEE udruženja i okuplja ambiciozne studente Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Tokom rada Studentski ogranak Univerziteta u Sarajevu IEEE je organizirao brojne projekte od kojih se posebno izdvajaju „Solarno drvo“, projekat stručnih posjeta kompanijama i praksi „beENG“ i radionica robotike „RoboStart“.
 

 

    

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC