UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Posjeta delegacije provincije Gansu Univerzitetu u Sarajevu i Kantonu Sarajevo

 

 

Posjeta delegacije provincije Gansu Univerzitetu u Sarajevu i Kantonu Sarajevo
 

U posjeti Univerzitetu u Sarajevu i Kantonu Sarajevo u periodu od 17. do 19. jula 2016. godine boravila je visoka delegacije kineske provincije Gansu, NR Kina, u sastavu: gospodin Zhang Shizen, potpredsjednik Kineske narodne političke konferencije (CPPCC), Odbor Gansu; gospodin Huang Zhouhui, predsjedavajući Pododbora za Hongkong, Macao i Taiwan, Odbor Gansu CPPCC; gospodin Ren Fukang, zamjenik generalnog direktora Odjela za trgovinu provincije Gansu; gospodin Lin Yonghong, direktor Odjela za trgovinu provincije Gansu, Odsjek za direktne strane investicije; gospodin He Weibiao, zamjenik predsjedavajućeg Kineske narodne političke konferencije (CPPCC), Odbor Gansu, Okrug Lintao; i gospodin Zhao Liangwen, saradnik, Pododbor za Hongkong, Macao i Taiwan, Odbor Gansu CPPCC.
Posjeta je organizirana povodom uspješno započete saradnje Univerziteta u Sarajevu i Sjeverozapadnog pedagoškog univerziteta iz provincije Gansu na projektu uspostavljanja i razvoja Konfučijevog instituta na Univerzitetu u Sarajevu. Za delegaciju je organiziran i zvanični prijem u prostorijama Konfučijevog instituta Univerziteta u Sarajevu kojem su prisustvovali prof. dr. Muharem Avdispahić, dr. h. c., rektor Univerziteta, i prorektori prof. dr. Ugo Vlaisavljević, prof. dr. Faruk Mekić i prof. dr. Dženan Đonlagić. U toku susreta razmijenjena su mišljenja o napretku ostvarenom u radu Konfučijevog instituta te razmatrani modaliteti djelovanja u narednom periodu, pri čemu je naglašena potreba za saradnjom sa osnovnim i srednjima školama te značaj naučne i kulturne razmjene u kojoj će Konfučijev institut posredovati. Predstavnicima Univerziteta u Sarajevu uručena je i pozivnica za učešće na međunarodno kulturnoj izložbi koja će ove godine biti organizirana u provinciji Gansu.
Posjeta kineske delegacije, koju čine visoki politički zvaničnici odgovorni za oblast međunarodne saradnje te ekonomiju i investicije na nivou provincije Gansu, iskorištena je i za organizaciju sastanka i zvanični prijem u Vladi Kantona Sarajevo, kojem su prisustvovali i predstavnici Univerziteta u Sarajevu. Gospodin Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, i gospodin Muharem Šabić, ministar privrede, kineskoj delegaciji predstavili su moguće oblasti saradnje, a otvoreni su i razgovori o potpisivanju odgovarajućih sporazuma o saradnji između Kantona Sarajevo i provincije Gansu. Turizam, drvna i metaloprerađivačka industrija te IT-sektor istaknuti su kao oblasti koje imaju potencijal za uspostavljanje konkretnih zajedničkih projekata, uz već započetu saradnju u oblasti obrazovanja, koja zahtijeva daljnje unapređenje. 

 

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC