UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Održan informativni sastanak dobitnika stipendija: Erasmus Mundus i Erasmus+

 

 

Održan informativni sastanak dobitnika stipendija: Erasmus Mundus i Erasmus+

 

Učešćem u programima mobilnosti Univerzitet u Sarajevu je omogućio stotinama studenata, nastavnika i saradnika da učestvuju u akademskoj i administrativnoj mobilnosti sa partnerskim univerzitetima širom Evrope. Od 2008. godine Univerzitet u Sarajevu učestvuje u programu Erasmus Mundus, a od 2015. godine u novom programu – Erasmus+.
Erasmus Mundus je program koji omogućava strukturiranu razmjenu studenata, nastavnika i saradnika visokoškolskih institucija zemalja Zapadnog Balkana i partnerskih EU univerziteta u oba smjera ali i jačanje institucionalnih kapaciteta kroz međuinstitucijsku saradnju. Erasmus+ je novi program Evropske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za period 2014–2020. godine. Ciljevi programa Erasmus+ su poboljšanje vještina i zapošljivosti te modernizacija obrazovanja, osposobljavanje i zapošljavanje mladih.

Na osnovu raspisanih konkursa u toku akademske 2015/2016. godine odabrani su studenti, nastavnici i saradnici Univerziteta u Sarajevu, tj. stipendisti ovih programa, da dio svoje akademske edukacije odnosno akademskog/administrativnog rada provedu na partnerskim univerzitetima u zemljama članicama Evropske unije. Tim povodom Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu je organizirala informativni sastanak sa stipendistima, gdje su im predstavili sva potrebna akademska i administrativna prava, obaveze i odgovornosti, a koje ih očekuju prije, u toku i nakon mobilnosti. Ovo je ujedno bila prilika da se stipendisti međusobno upoznaju i razmijene dosadašnja iskustva o programima mobilnosti. Spomenuta služba je pripremila promotivni materijal sa svim potrebnim informacijama, a nakon prezentacije održana je i sesija pitanja i odgovora koji nisu bili pokriveni ovom prezentacijom.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC