UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Naučna konferencija Terorizam i teroristi – šta znamo i kako dalje

 

 

Naučna konferencija

Terorizam i teroristi – šta znamo i kako dalje

Sarajevo, 6. i 7. 10. 2016. godine

XVI DANI KRIMINALISTIČKIH NAUKA

POZIV ZA UČEŠĆE

 

U okviru XVI Dana kriminalističkih nauka, a u povodu obilježavanja Dana Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Fakultet organizira multidisciplinarnu međunarodnu konferenciju o temi „Terorizam i teroristi – šta znamo i kako dalje“.

Namjera nam je okupiti izlagače i predstavnike akademske zajednice, agencija za provedbu zakona, sistema krivičnog pravosuđa, privatnih zaštitarskih agencija i nevladinog sektora iz cijele regije. Na konferenciji će se raspravljati o kriminalističkim, kriminološkim, sigurnosnim, pravnim, viktimološkim, sociološkim, psihološkim i drugim aspektima terorizma i teroristima.

Po uzoru na druge velike konferencije, izlaganja će biti organizirana kroz plenarne sesije, paralelne sesije i poster-sesije. Zainteresirani izlagači se prijavljuju na paralelne i poster-sesije, a izlagače u plenarnim sesijama će odrediti Naučni i programski odbor konferencije.

Prijavu učešća možete izvršiti ispunjavanjem online obrasca na stranici Fakulteta (www.fkn.unsa.ba) do 20. 6. 2016. godine (XVI Dani kriminalističkih nauka).

Prihvaćeni radovi će biti objavljeni u posebnom izdanju Kriminalističkih tema – časopisa za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Časopis ima naučni i stručni karakter, a publicira se u izdanju Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu. Osnovna misija časopisa jeste objavljivanje do sada neobjavljenih naučnih i stručnih radova, osvrta, prikaza te prijevoda iz područja kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija, čime se nastoji izravno doprinijeti promociji i razvoju nauke, struke, naučnoistraživačkog rada i visokoškolskog obrazovanja.

U pogledu rukopisa koji se objavljuju u Kriminalističkim temama, isti se referiraju u: CSA Sociological Abstract, EBSCO SocINDEX, EBSCO SocINDEX Full Text, EBSCO Criminal Justice Abstracts, EBSCO Criminal Justice Abstracts with Full-text i ProQuest Social Sciences.

Zvanična e-mail adresa konferencije je: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .


 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC