UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Nacionalni Erasmus+ informativni dan u Bosni i Hercegovini

 

 

Nacionalni Erasmus+ informativni dan u Bosni i Hercegovini

 

Nacionalni Erasmus+ informativni dan u Bosni i Hercegovini održan je u srijedu 11. novembra 2015. godine u Svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu. Događaj je otvoren pozdravnim obraćanjima prof. dr. Uge Vlaisavljevića, prorektora Univerziteta u Sarajevu, gospodina Massima Mine, šefa Sektora operacija za društveni razvoj, građansko društvo i prekograničnu saradnju delegacije EU u BiH, i gospođe Aide Durić, šefice Odjela za evropske integracije i međunarodnu saradnju Ministarstva civilnih poslova BiH. Pregled i ključne karakteristike Erasmus+ programa predstavio je gospodin Suad Muhibić, direktor nacionalnog Erasmus+ ureda u BiH.

Glavni cilj događaja bila je promocija mogućnosti u okviru Erasmus+ programa, s posebnim naglaskom na predstavljanje novog poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u oblasti visokog obrazovanja, uključujući: projekte jačanja kapaciteta u visokom obrazovanju, međunarodne kreditne mobilnosti, zajedničke master programe, Jean Monnet aktivnosti te ostale mogućnosti u oblasti visokog obrazovanja. Događaj je osmišljen kako bi predstavio ključne dijelove Erasmus+ programa raznim korisnicima u oblasti visokog obrazovanja, a prije svega visokoškolskim ustanovama, studentima, nadležnim ministarstvima i drugim akterima.

Erasmus+ je program EU za obrazovanje, osposobljavanja, mlade i sport. Erasmus + počeo je 1. januara 2014. godine i zamjenjuje trenutne finansijske programe koje vodi Evropska komisija u oblasti obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, uključujući i „Program za cjeloživotno učenje“ (Erasmus, Comenius, Leonardo, Grundtvig i Transversal), „Mladi u akciji“ i druge međunarodne programe te Jean Monnet i Erasmus Mundus. Erasmus+ program traje  u periodu od 2014. do 2020. i podržava aktivnosti u oblasti obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u svim sektorima cjeloživotnog učenja, između ostalog, u visokom obrazovanju, dodatnom obrazovanju, obrazovanju odraslih, školama i aktivnostima mladih.




 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC