UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Obavijest o raspisivanju konkursa za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2015/2016. godini

 

 

Obavijest o raspisivanju konkursa za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2015/2016. godini

 

Senat Univerziteta u Sarajevu je na 33. sjednici održanoj 27. maja 2015. godine dao saglasnost na prijedlog teksta konkursa i plana upisa kandidata u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2015/2016. godini, usklađen sa Instrukcijom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo za izradu prijedloga plana upisa studenata na akreditiranim visokoškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo broj: 11-05-38-5967/15 od 21. 04. 2015. godine. Prijedlog teksta konkursa i plana upisa upućen je 28. 05. 2015. godine, putem Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Vladi Kantona Sarajevo na daljnje postupanje.

U skladu sa članom 73. Zakona o visokom obrazovanju, prečišćeni tekst („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 42/13), visokoškolska ustanova kao javna ustanova predlaže Vladi broj studenata za upis na studijske programe koje organizira, a Vlada utvrđuje konačan broj i strukturu studenata za upis u prvu studijsku godinu prva dva ciklusa studija.

Pošto Univerzitet u Sarajevu još nije dobio neophodnu saglasnost Vlade Kantona Sarajevo, Univerzitet u Sarajevu iskazuje žaljenje što nismo bili u mogućnosti objaviti konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2015/2016. godini danas 15. 06. 2015. godine, kako je bilo predviđeno Akademskim kalendarom Univerziteta u Sarajevu za studijsku 2014/2015. godinu.




 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC