UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Posjeta delegacije Univerziteta „Ondokuz Mayis“ u Samsunu

 

 

Posjeta delegacije Univerziteta „Ondokuz Mayis“ u Samsunu

 

U ponedjeljak 25. maja 2015. godine Rektorat Univerziteta u Sarajevu posjetila je delegacija Univerziteta „Ondokuz Mayis“ u Samsunu (Turska) koju su činili prorektori prof. dr. Bunyamin Sahin i prof. dr. Suleyman Kaplan, prof. dr. Amani Elfaki i asistenti: Insisnsu Aydin i Mert Nahir. Sa delegacijom su se susreli prorektori Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Ugo Vlaisavljević i prof. dr. Faruk Mekić, predstavnici Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta te predstavnici Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu: prodekan doc. dr. Emina Kiseljaković i doc. dr. Aida Sarač-Halilović.

Sporazum o akademskoj saradnji između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta „Ondokuz Mayis“ potpisan je u septembru 2012. godine te je na sastanku razgovarano o mogućnostima unapređenja međuuniverzitetske saradnje u okviru programa mobilnosti „Mevlana“, kojim je predviđena razmjena studenata i nastavnog osoblja sa univerzitetima u Republici Turskoj. 

U okviru posjete, organizirane kroz program razmjene „Mevlana“, u utorak 26. maja 2015. godine u periodu od 9:00 do 16:00 sati u sali na Katedri za fiziologiju Medicinskog fakulteta bit će održana radionica o temi „Workshop on Scientific writing”.

U okviru planiranih aktivnosti u srijedu 27. maja 2015. godine od 8:00 do 10:00 sati u amfiteatru Medicinskog fakulteta „Akademik Hajrudin Hadžiselimović” prof. dr. Bunyamin Sahin će održati predavanje o temi „Basic principles of the brain segmentation“. Također, profesor Bunyamin Sahin će održati predavanje o temi „Estimation of volume and volume fraction on radiological section” u četvrtak 28. maja 2015. od 10:00 do 12:00 sati u Institutu za NIR, KCUS.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC