UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Potpisan Memorandum o saradnji između Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu i Sparkasse Bank dd BiH

 

 

Potpisan Memorandum o saradnji između
Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu
i Sparkasse Bank dd BiH

 

Svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji između Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu i Sparkasse Bank dd BiH upriličeno je u ponedjeljak 20. aprila 2015. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

Memorandum o saradnji, koji su potpisali prof. dr. Amela Hadžimejlić-Kečo, dekanesa Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, i mr. Amir Softić, izvršni direktor Sparkasse Bank dd BiH, zaključen je s ciljem pružanja podrške i osnaživanja likovne umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Svečanom potpisivanju Memoranduma o saradnji prisustvovao je prof. dr. Muharem Avdispahić, dr. h. c., rektor Univerziteta u Sarajevu.

Prof. dr. Amela Hadžimejlić-Kečo, dekanesa Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, izrazila je veliko zadovoljstvo povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji sa Sparkasse Bank. „U ovim teškim vremenima za cjelokupno društvo, a naročito za likovnu umjetnosti i kulturu općenito, Akademija likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu ulaže iznimno velike napore u ostvarenje svojih ciljeva, kvalitetnu edukaciju mladih budućih umjetnika, dizajnera i likovnih pedagoga kao i održanje i promociju bosanskohercegovačke likovne umjetnosti. Ovaj memorandum za nas predstavlja značajan podstrek u našem radu i djelovanju te se iskreno želimo zahvaliti upravi i Odjelu marketinga Sparkasse Bank dd Sarajevo na prepoznavanju i želji da podrži u današnjem vremenu i na ovom prostoru poprilično zanemarene, istinske vrijednosti jednoga društva, poput edukacije i umjetnosti“, navela je prof. dr. Amela Hadžimejlić-Kečo.

Mr. Amir Softić, izvršni direktor Sparkasse Bank dd BiH, naglasio je da u Sparkasse Bank sa posebnom pažnjom pristupaju segmentu društvene odgovornosti unutar kojeg vrlo pažljivo biraju oblast obrazovanja kao jednu od prioritetnih te naveo: „Kako bi društvena zajednica dugoročno napredovala i razvijala se, svi trebamo ulagati u nauku, kulturu i obrazovanje. Jedina i prava investicija je ona u znanje, jer može obezbijediti dugoročni razvoj ekonomije ali i svih drugih segmenata našeg društva. Projekt sa Akademijom likovnih umjetnosti vidimo kao iznimnu priliku da se mladi umjetnici dalje usavršavaju i kvalitetno ostvaruju svoje individualne ciljeve, čime značajno doprinose i razvoju cjelokupnog društva.“

Podsjetivši da se umjetnost i kultura u Bosni i Hercegovini nalaze u nezavidnom položaju, prof. dr. Muharem Avdispahić, dr. h. c., rektor Univerziteta u Sarajevu, ocijenio je izuzetno značajnim ostvarivanje saradnje koja predstavlja novi oblik podrške razvoju likovne umjetnosti u Bosni i Hercegovini. „Realizacijom Memoranduma o saradnji između Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu i Sparkasse Bank dd BiH, pored zajedničkih interesa, daje se i doprinos jačanju kapaciteta Univerziteta u Sarajevu. Zahvaljujemo upravi Sparkasse Bank što je Akademiju likovnih umjetnosti prepoznala kao respektabilnog partnera“, naveo je rektor Avdispahić te uputio čestitke i želje za uspješno ostvarivanje ciljeva saradnje.

 
 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC