UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Mjesto i uloga javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini

 

  II POZIV ZA SUDJELOVANJE


Univerzitet u Sarajevu na inicijativu Redakcije Pregleda: časopisa za društvena pitanja
organizira okrugli sto o temi


Mjesto i uloga javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini

 

Pozivamo vas da prisustvujete okruglom stolu o temi Mjesto i uloga javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini koji će se održati u prostorijama Univerziteta u Sarajevu 26. marta 2015. godine.

Pozivamo predstavnike svih javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini da pošalju sažetke svojih znanstvenih i stručnih izlaganja kojima će se kroz otvoren, znanstveno argumentiran dijalog i razmjenu iskustava dati doprinos u rasvjetljavanju mjesta i uloge javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini sa znanstvenog, obrazovnog, ekonomskog i kulturološkog aspekta.

Naš je cilj da sa stanovišta znanosti progovorimo o poziciji univerziteta u bosanskohercegovačkom društvu i njegovim daljnjim transformacijama. Nadamo se da dijelimo mišljenje o važnosti javnih univerziteta za opći društveni prosperitet i da, također, razumijemo odgovornost svih nas koji smo na bilo koji način vezani za univerzitet i njegovo djelovanje u našem društvu. Smatramo da će naš razgovor doprinijeti razumijevanju procesa u kojem se nalazimo u ovome povijesnom trenutku i da ćemo govoriti o onome što je bitno za sve nas u univerzitetskom sistemu djelovanja kao stožernom dijelu savremenih društava i kultura.

Namjera Univerziteta u Sarajevu i Redakcije časopisa Pregled je da izlaganja učini dostupnim akademskoj i široj zajednici kroz objavljivanje u narednom broju časopisa. Časopis Pregled je jedan od najstarijih časopisa u Bosni i Hercegovini koji, sa kraćim i dužim prekidima, izlazi od 1910. godine. Časopis afirmira stvaralaštvo znanstvenih radnika Univerziteta u Sarajevu kao i drugih istraživača iz oblasti društvenih i humanističkih znanosti iz naše zemlje i inozemstva. Prioritet se ogleda u znanstvenom pristupu u elaboraciji savremenih socijalnih, ekonomskih, pravno-političkih procesa u Bosni i Hercegovini ali i svijetu. Časopis pruža mogućnost znanstvenoj, književnoj, kulturnoj, društvenoj i ekonomskoj javnosti da prezentira bosanskohercegovačke i evropske kulturnohistorijske tokove i protivrječnosti.

Detaljnije informacije možete dobiti putem e-mail adrese Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript (kontakt osoba: Fuada Muslić, tel.: 033/221-946).

Program

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC