UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




UNSA na Web of Science

 

 

UNSA na Web of Science

 

U toku 2014. godine u Web of Science indeksima (Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation Index) indeksiran je 131 članak u autorstvu i koautorstvu istraživača sa Univerziteta u Sarajevu, samostalno ili u saradnji sa partnerskim institucijama.

Analizirani podaci za područje istraživanja indiciraju da je najveći broj radova indeksiran u oblastima fizike (9), hemije (9), eksperimentalne medicine (8), matematike (8). Radovi indeksirani u ovim oblastima kreću se u rasponu 6,1-6,9% svih indeksiranih članaka za 2014. godinu. Za ovim oblastima slijede ekologija i inžinjering sa po 7 članaka (5,3%), te botanika, interna medicina i biohemija sa molekularnom biologijom po 6 članaka (4,58%). Od ukupnog broja članaka, 1,5% je iz oblasti humanističkih nauka te 1,5% iz oblasti društvenih nauka.

U periodu 1970–2014. u sva tri indeksa jezgrene kolekcije Web of Science baze podataka (Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation Index) indeksirano je 2.115 članaka. Ovaj broj se može smatrati najmanjim mogućim brojem objavljenih članaka, pošto su u polju adrese u WoS zabilježeni slučajevi da autori nisu navodili univerzitet, nego samo naziv fakulteta i adresu.

Kada su u pitanju citirani članci nastavnika i saradnika Univerziteta u Sarajevu, članci iz spomenutog zbira od 2.115 članaka su citirani 12.139 puta (odnosno 10.345 puta bez samocitata). Ovih 12.139 citata se javlja u 9.177 članaka. Vidljiv je snažan skok citiranja u periodu 2012–2014.



 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC