UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Održana 28. sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu

 

 

Održana 28. sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu

 

Senat Univerziteta u Sarajevu je 23. decembra 2014. godine održao redovnu 28. sjednicu sa 13 tačaka dnevnog reda.

U skladu sa Pravilnikom o izboru studenta-prorektora Univerziteta u Sarajevu, na održanoj sjednici Senata za studenta-prorektora Univerziteta u Sarajevu u 2015. godini ponovno je izabran Samir Arnautović, student drugog ciklusa studija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.
Na održanoj sjednici je izvršen izbor u akademska zvanja za 27 nastavnika sa deset fakulteta i jedne akademije Univerziteta u Sarajevu, te je data saglasnost za tri izbora u naučna zvanja na dva fakulteta.
Senat Univerziteta u Sarajevu je donio Odluku o raspisivanju konkursa za izbore akademskog osoblja na: Elektrotehničkom fakultetu, Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Data je saglasnost na angažman nastavnika sa drugih univerziteta iz zemlje i inozemstva na dva fakulteta.
Na održanoj sjednici donijete su odluke za 20 kandidata u postupku stjecanja doktorata nauka na sedam fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Senat Univerziteta u Sarajevu je u okviru tačke „Saglasnosti na nastavne planove i programe“ dao saglasnosti na:
•    nastavni plan i program za treći ciklus studija (doktorski studij) na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu iz oblasti: mašinske konstrukcije, razvoj savremenih motora i vozila, odbrambene tehnologije i nauka i tehnologija obrade drveta;
•    dopunu nastavnog plana i programa za treći ciklus studija (doktorski studij) na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Senat Univerziteta u Sarajevu je dao saglasnosti na raspisivanje konkursa za upis kandidata na treći ciklus studija na Fakultetu za upravu u Sarajevu.
Članovi Senata su upoznati sa realizacijom upisa studenata u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu u akademskoj 2014/2015. godini.
Na održanoj sjednici predstavljen je i usvojen Zapisnik sa 1. sastanka Komisije za pripremu prijedloga za raspodjelu sredstava Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke za finansiranje/sufinansiranje projekata iz oblasti nauke i projekata opremanja institucija nauke iz Budžeta za 2014. godinu.

U okviru tačke „Međunarodna saradnja“ Senat Univerziteta u Sarajevu je donio Odluku o dodjeli priznanja Univerziteta u Sarajevu Medalja Univerziteta u Sarajevu NJ. E. Eidu Mohammedu A. Althakafiju, ambasadoru Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, za podršku razvoju Univerziteta u Sarajevu i izuzetan doprinos u realizaciji projekta „Univerzitetska biblioteka Univerziteta u Sarajevu“.

Senat je dao saglasnost na potpisivanje sporazuma o saradnji između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Tenesiju (SAD), kao i na učlanjenje Univerziteta u Sarajevu u asocijaciju „Evoltree“. Također, članovi Senata su informirani da je na 9. konferenciji Konfučijevih instituta potpisan Sporazum o osnivanju Konfučijevog instituta na Univerzitetu u Sarajevu.

Senat je usvojio Izvještaj Izdavačkog savjeta Univerziteta kojim je dana saglasnost da se dvije publikacije objave kao univerzitetska izdanja. Također, donijeta je Odluka o produženju mandata dosadašnjim članovima Izdavačkog savjeta.

Senat je usvojio izvještaje Komisije za priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija Univerziteta u Sarajevu.

U okviru tačke „Realizacija obaveza iz člana 214. Statuta Univerziteta u Sarajevu“ članovi Senata su upoznati sa analizom i zaključcima Odbora za normativna pitanja Univerziteta u Sarajevu koji se tiču praćenja primjene odredbi Statuta Univerziteta u Sarajevu s ciljem identifikacije provedbenih općih akata.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC