UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Tribina Univerziteta u Sarajevu


 

Tribina Univerziteta u Sarajevu

„Uloga Ustavnog suda u jačanju države Bosne i Hercegovine“

 

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas da prisustvujete tribini koju Univerzitet u Sarajevu organizira kako bi obilježio jedan od najznačajnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine: 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Tribina o temi „Uloga Ustavnog suda u jačanju države Bosne i Hercegovine“ će biti održana u četvrtak 20. novembra 2014. godine u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II), sa početkom u 13,00 sati.

Izlagač na tribini bit će gospođa Valerija Galić, predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Biografija gospođe Valerije Galić
Gospođa Valerija Galić je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1981. godine. Kao pripravnica 1. jula 1981. zaposlila se u Sekretarijatu za zakonodavstvo tadašnjeg Izvršnog vijeća Skupštine SRBiH, odakle je upućena na sudsku praksu u Općinski sud I u Sarajevu. Nakon položenog pravosudnog ispita 13. oktobra 1982. godine nastavila je da radi u Sekretarijatu za zakonodavstvo kao stručna saradnica, zatim savjetnica i pomoćnica sekretara za zakonodavstvo Izvršnog vijeća Vlade R/FBiH do 1996. godine, odnosno do imenovanja na funkciju sekretara Ureda za zakonodavstvo Vlade FBiH. U maju 1997. je učestvovala u programu USAID-a Oporezivanje u federalnom sistemu – izrada propisa: primjer SAD, koji je realiziran u SAD-u.
Na poziv Vijeća Evrope, kao predstavnica BiH iz FBiH i članica Komisije za harmonizaciju pravnog sistema sa evropskom legislativom, u junu 1999. boravila je u Strasbourgu u studijskoj posjeti i upoznavanju sa radom organa Vijeća Evrope.
Kao članica učestvovala je u više radnih komisija za izradu i donošenje sistemskih zakona iz raznih oblasti. Koautorica je i recenzentica u nekoliko stručnih publikacija. Bila je članica Komisije za polaganje stručnog ispita za radnike uprave u Federaciji BiH, ispitivač za predmete Osnove ustavnog uređenja i Osnove uprave u Federaciji BiH. Za sutkinju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine je izabrana 30. jula 2002. godine, a na dužnost je stupila u februaru 2003. godine, nakon konstituirajuće sjednice novog saziva Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Dužnost potpredsjednice Ustavnog suda Bosne i Hercegovine obavljala je od juna 2006. godine do 26. maja 2012. godine, kada je izabrana za predsjednicu Suda.

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC