UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Posjeta predstavnika Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta

 

 

Posjeta predstavnika Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta

 

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu je u srijedu 15. oktobra 2014. godine održan sastanak kojem su prisustvovali članovi menadžmenta Univerziteta u Sarajevu: prof. dr. Muharem Avdispahić, dr. h. c., rektor, prof. dr. Faruk Mekić, prorektor, i gospodin Samir Arnautović, student-prorektor, i članovi novoizabranog menadžmenta Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu: dekan prof. dr. Zlatko Sarić i prodekani prof. dr. Pakeza Drkenda, prof. dr. Drena Gadžo i prof. dr. Muhamed Brka. U toku susreta predstavnici Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta su prezentirali aktivnosti planirane u narednom periodu s ciljem unapređenja kvaliteta nastave i obrazovnog procesa.

Dekan Sarić je predstavio rezultate posjete predstavnika Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta srodnim fakultetima u Republici Turskoj. Tom prilikom organizirane su posjete Univerzitetu EGE, Univerzitetu u Bursi, Univerzitetu „Sulejman Demirel“ u Isparti i Univerzitetu „Namik Kemal“, gdje je razgovarano o mogućnostima ostvarivanja akademske saradnje u okviru programa razmjene „Mevlana“, programa Erasmus+, te kroz zajedničko učešće u projektima i organiziranje naučnih konferencija. U narednom periodu pristupit će se poduzimanju relevantnih administrativnih procedura za postizanje sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Turske koji bi Univerzitetu u Sarajevu omogućio pristup programima Turskog vijeća za naučna i tehnološka istraživanja (TÜBİTAK).

Tursko vijeće za naučna i tehnološka istraživanja je vodeća agencija za upravljanje, finansiranje i provedbu istraživanja osnovana 1963. godine sa misijom unapređenja nauke i tehnologije i podrške istraživačima.


 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC