UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Počeo prvi ciklus programa TRAIN na Univerzitetu u Sarajevu u akademskoj 2014/2015. godini

 

 

Počeo prvi ciklus programa TRAIN na Univerzitetu u Sarajevu u akademskoj 2014/2015. godini

 

Na Univerzitetu u Sarajevu je 22. septembra 2014. godine počela implementacija prvog ciklusa programa TRAIN (Training & Research for Academic Newcomers) za mlađe akademsko osoblje Univerziteta u Sarajevu. Program TRAIN sastoji se od sedam modula čiji se sadržaj fokusira na unapređenje znanja i vještina u oblastima kao što je nastava, istraživanje i komunikacija.

Riječi dobrodošlice učesnicima je uputio prof. dr. Faruk Mekić, prorektor za naučnoistraživački/umjetničkoistraživački rad Univerziteta u Sarajevu, te je tom prilikom istakao da je program TRAIN, u kojem učestvuje Univerzitet u Sarajevu, finansijski podržan od Fondacije kralja Baudouina (KBF) iz Brisela. „Program TRAIN podrazumijeva implementaciju treninga za akademsko osoblje na četiri univerziteta na Zapadnom Balkanu: Univerzitetu u Sarajevu, Univerzitetu u Beogradu, Univerzitetu u Novom Sadu i Univerzitetu Crne Gore“, istakao je prorektor Mekić.

Učesnici programa TRAIN su članovi akademskog osoblja Univerziteta u Sarajevu u sljedećim zvanjima: docenti, viši asistenti i asistenti. U okviru programa TRAIN učesnici će steći nova znanja i vještine, što će unaprijediti njihovu nastavnu praksu, istraživanje i svakodnevnu komunikaciju. Također, program ima za cilj da unaprijedi saradnju između mlađeg akademskog osoblja na Zapadnom Balkanu na način da podstiče razvoj njihovog umrežavanja i unapređuje njihove kapacitete za preduzetničko vođenje, što će im omogućiti da pozitivno utječu na promjene. Očekivani ishod programa je da akademsko osoblje stekne vještine potrebne kako bi putem obrazovanja, istraživanja i inovacija doprinijeli razvoju njihovog univerziteta i društva u cjelini.

Partneri u programu su: Univerzitet u Gentu, Univerzitet u Kentu, Univerzitet Uppsala, Univerzitet „La Sapienza“ u Rimu, UP Transfer Gmbh, Santander Group, Fondacija kralja Baudouina, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet Crne Gore.

Predviđeno je da program traje tri godine, od septembra 2013. do septembra 2016. godine, s ciljem da se stvore uvjeti za samoodrživost, na čemu će nastaviti raditi educirano osoblje. U toku akademske 2014/2015. godine sedam modula programa TRAIN implementirat će se u okviru tri ciklusa: septembar/oktobar 2014. godine, januar/februar 2015. godine i juni/juli 2015. godine.

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC