UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Info sesija u okviru Tempus projekta 1HEALTH

 

 

Info sesija u okviru Tempus projekta 1HEALTH

 

Info sesija u okviru Tempus projekta 1HEALTH i prezentacija rezultata dosadašnjih istraživanja ovog projekta – Ispitivanje potreba bh. ekonomije i tržišta s ciljem jačanja kapaciteta u oblasti javnog zdravstva i promocije ONE HEALTH koncepta – bit će održane 11. i 12. septembra 2014. godine na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Univerzitet u Sarajevu (Veterinarski i Medicinski fakultet) je učesnik u Tempus projekta Javno zdravstvo u državama Zapadnog Balkana – unapređenje sektora i razvoj "ONE HEALTH" visokoobrazovne i naučnoistraživačke arhitekture (1HEALTH) koji se realizira zajedno sa univerzitetima (veterinarskim i medicinskim fakultetima) u Milanu (Italija), koordinator projekta, Barseloni (Španija), Portu (Portugal), Ljubljani (Slovenija), Istočnom Sarajevu (BiH), Prištini (Kosovo), te sa Agencijom za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, Agencijom za razvoj visokog obrazovanja Kosova i WUS Austrija. Ciljevi ovog projekta su jačanje nastavnih i istraživačkih kapaciteta u oblasti javnog zdravstva i povezivanje sa EU institucijama, promocija ONE HEALTH koncepta u zemljama Zapadnog Balkana kao i razvijanje i implementacija master studija u toj oblasti zajedno sa evropskim partnerskim institucijama.

Jedna od prvih aktivnosti u realizaciji projekta odnosila se na ispitivanje o tome koje su to nacionalne odnosno regionalne potrebe ekonomije i tržišta u oblasti javnog zdravstva, a s ciljem ugrađivanja istih u nastavni plan i program master studija. Naime, planirani master studij ima za cilj edukaciju i promociju ONE HEALTH koncepta i primjenu EU standarda u zemljama Zapadnog Balkana, ali u obimu i obliku koji će korespondirati sa sadašnjim nivoom i oslikavati naše potrebe u toj oblasti.

Program

 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC