UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Saradnja Univerziteta u Sarajevu i Vijeća Evrope

 

 

Saradnja Univerziteta u Sarajevu i Vijeća Evrope

 

U okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Vijeća Evrope „Strateški razvoj visokog obrazovanja i standarda kvalifikacija“ u BiH koji se implementira u periodu 2013–2015. godine, Vijeće Evrope i Univerzitet u Sarajevu organiziraju niz zajedničkih okruglih stolova o temi analize situacije u visokom obrazovanju.

U ponedjeljak 7. jula 2014. godine održan je okrugli sto kojem su prisustvovali eksperti Vijeća Evrope: gospođa Jocey Quinn, gospođa Karen Roberts i gospodin Bruno Curvale, i predstavnici akademske zajednice Univerziteta u Sarajevu (redovni i vanredni profesori, docenti, lektori, asistenti i viši asistenti, istraživači). Na održanom okruglom stolu vođena je diskusija u svrhu prikupljanja informacija u skladu sa matricama za analizu tri teme koje su predmet analize projekta, a to su: veza između tržišta rada i visokog obrazovanja, internacionalizacija i iskustva studenata. U utorak 8. jula 2014. godine bit će održan okrugli sto sa predstavnicima menadžmenta i administracije Univerziteta te sa predstavnicima studentske populacije.

Jedan od ciljeva projekta „Strateški razvoj visokog obrazovanja i standarda kvalifikacija“ jeste jačanje stručnosti i kapaciteta u zemlji i nastavlja se na prethodne zajedničke projekte Evropske unije i Vijeća Evrope podržavajući reforme visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini od njenog pristupanja Bolonjskom procesu 2003. godine. Projekat provodi Ured Vijeća Evrope u Sarajevu uz podršku i ekspertizu Direktorata za demokratiju Vijeća Evrope i njegove mreže međunarodnih eksperata.

 








 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC