UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Saradnja sa Institutom Cleveland Security Training iz Dubaija

 

 

Saradnja sa Institutom Cleveland Security Training iz Dubaija

 

Prof. dr. Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, gospodin Timothy Williams, predsjednik i direktor uprave Instituta Cleveland Security Training iz Dubaija, i gospodin Amir Fetić, potpredsjednik i direktor Instituta, potpisali su u srijedu 23. aprila 2014. godine Memorandum o razumijevanju o akademskoj i naučnoj saradnji te saradnji u različitim oblicima obuke. Potpisivanje Memoranduma upriličeno je u prostorijama Univerziteta u Sarajevu, u prisustvu rektora prof. dr. Muharema Avdispahića, dr. h. c.

Memorandumom se uspostavlja dugoročna saradnja Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu i Instituta Cleveland Security Training, koji djeluje u Dubaiju i okuplja eksperte iz Sjedinjenih Američkih Država i Evrope u cilju pružanja obuke i edukacijskih programa policijskim i vojnim strukturama širom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Područja saradnje uključuju razmjenu profesora, istraživača, publikacija, akademskih programa, naučnoistraživačkih projekata te projekata obuke. Memorandum je rezultat ranije ostvarene saradnje. Naime, nakon uspješnog edukacijskog treninga policijskih zvaničnika Emirata Ras Al Khaimah koji je održao profesor Korajlić, uprava Instituta je iskazala namjeru za nastavkom saradnje sa bosanskohercegovačkom akademskom zajednicom, kako sa Fakultetom za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije tako i sa ostalim članicama Univerziteta u Sarajevu.

Memorandumom je uspostavljena značajna međunarodna saradnja, te je stvorena osnova za budući angažman akademskog osoblja Univerziteta u Sarajevu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.






 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC