UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu obilježio 55 godina postojanja

 

 

Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu obilježio 55 godina postojanja

 

Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu je u subotu 5. aprila 2014. godine svečano obilježio 55. godišnjicu uspješnog djelovanja. 

Ukazavši na sve važnije činjenice od osnivanja Fakulteta 6. oktobra 1958. godine pa do danas, zvanicama se obratio prof. dr. Ejub Džaferović, dekan Mašinskog fakulteta, predstavivši tom prilikom i planove djelovanja Fakulteta u narednom periodu. Prisutnima se obratio i prof. dr. Muharem Avdispahić, dr. h. c., rektor Univerziteta u Sarajevu, te je tom prilikom istakao značaj i ulogu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u razvoju bosanskohercegovačke privrede i društva. U ime prve generacije studenata ali i bivših dekana Fakulteta prisutne je pozdravio akademik Vlatko Doleček koji se u toku svog govora osvrnuo na proteklih 55 godina djelovanja Fakulteta. Slijedila su obraćanja prof. dr. Ivana Jurage, dekana Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. Mustafe Hrasnice, dekana Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Željka Stojkića, dekana Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Denje Dauta, dekana Mašinskog fakulteta u Mostaru. U ime Mašinskog fakulteta u Zenici prisutne je pozdravio prof. dr. Sabahudin Ekinović, a u ime Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci prof. dr. Milosav Đurđević. Zadovoljstvo i čast pozdraviti auditorij imao je i student prve godine drugog ciklusa studija na Mašinskom fakultetu Alija Bevrnja, dobitnik Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu za ostvareni uspjeh tokom prvog ciklusa studija.

Trenutke ispunjene ponosom i uspjehom sa nastavnicima, saradnicima i zaposlenicima Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu podijelili su prijatelji ove visokoškolske institucije – dekani i drugi predstavnici visokoškolskih institucija širom Bosne i Hercegovine, predstavnici međunarodnih organizacija, privrednici kao i bivši i sadašnji studenti Fakulteta.
 
Tokom svečanosti dekan prof. dr. Ejub Džaferović je uručio plakete fakultetima koji su kadrovski pomogli osnivanje Mašinskog fakulteta u Sarajevu, bivšim dekanima i redovnim profesorima Fakulteta ali i zaposlenicima Fakulteta koji su proveli više od dvadeset godina radeći na Fakultetu. Za uspješnu međunarodnu saradnju plakete Fakulteta su dodijeljene i Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Ambasadi Kraljevine Švedske, Ambasadi Norveške i Ambasadi Španije. Plakete su uručene i organizacijama USAID i UNDP te Televiziji Sarajevo.


 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC