UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Izložba

 

Image 

 Svečano otvorena izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti

U okviru obilježavanja „Univerzitetskih decembarskih dana“ i 62. godišnjice postojanja i rada Univerziteta u Sarajevu u ponedjeljak 12. decembra u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu svečano je otvorena izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti.

Izložbu je otvorila prof. dr. Slavenka Vobornik, prorektorica za nastavu Univerziteta u Sarajevu, istakavši da je obilježavanje Dana Univerziteta vremenom preraslo u niz svečanih manifestacija, te navela: „Nema ljepšeg i boljeg načina za početak Univerzitetskih decembarskih dana od umjetničkih performansa. Zbog toga i ove godine obilježavanje započinjemo umjetnošću, predstavljanjem naših umjetničkih akademija, posebno predstavljanjem Akademije likovnih umjetnosti, koja već šestu godinu zaredom daruje Univerzitetu za rođendan izložbu radova svojih studenata.“

Prisutne je pozdravio i prodekan Akademije likovnih umjetnosti prof. mr. Srđa Hrisafović, te prilikom svog obraćanja izrazio zahvalnost Univerzitetu u Sarajevu na velikoj podršci u radu i istakao značaj koji ova izložba ima za studente Akademije likovnih umjetnosti.

Na izložbi su predstavljena 22 rada 14 autora – izvrsnih, reprezentativnih studenata iz svojih klasa. Radovi su iz oblasti slikarstva, vajarstva, grafičkog dizajna i produkt dizajna.

Radove na izložbi su predstavili: Adna Bakija, Alma Gačanin, Alma Muzurović, Bojan Stojčić, Ena Čabrić, Igor Zergol, Ilma Džafić, Jasmin Sprečo, Marko Gačnik, Melisa Musić, Mirza Kabaš, Mustafa Čohadžić, Sabina Talović i Vedran Kljuca, te su svima njima uručeni certifikati za učešće na zajedničkoj izložbi umjetničkih radova Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Program otvaranja izložbe upotpunili su i studenti druge dvije akademije – Muzičke akademije i Akademije scenskih umjetnosti, kojima su, također, uručeni certifikati za učešće u programu svečanog otvaranja izložbe.

Raisi Bužimkić, studentici IV godine Muzičke akademije, smjer: Harmonika, u klasi doc. mr. Belme Šarančić, koja je izvela „Basso Ostinato“ autora Victora Vlasova, certifikat je uručila doc. Mirjana Papić-Hrkaš, prodekanesa za koncertnu djelatnost i odnose sa javnošću Muzičke akademije.

Prorektorica Vobornik je uručila certifikate studentima IV godine Akademije scenskih umjetnosti u klasi prof. Senada Bašića: Ivani Vojinović, Ajli Hamzić, Staši Dukić, Eni Kurtalić, Admiru Šehoviću i Borisu Kargotiću, koji su izveli „Pjesmu nad pjesmama“, fragment ispitnog programa na predmetu Govor kod prof. Emine Muftić.

Dio izloženih radova je prodajnog karaktera. Izložba će biti otvorena za posjetioce do 31. decembra 2011. godine u terminu od 9,00 do 16,00 sati.

 


 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC