UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Najavljena saradnja

 

 Image

Najavljena saradnja između Univerziteta u Sarajevu i Karlovog univerziteta u Pragu

U okviru saradnje Bosanske medicinske inicijative i nevladine organizacije „Lastavica“ iz Praga u ponedjeljak 28. novembra 2011. godine Rektorat Univerziteta u Sarajevu su posjetili prof. dr. Tomaš Zima, dekan Prvog medicinskog fakulteta Karlovog univerziteta u Pragu, doc. dr. Ondrej Hrušak, dekan Drugog medicinskog fakulteta Karlovog univerziteta u Pragu, i doc. dr. Arnošt Martinek, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Ostravi. Uvažene goste je primio prof. dr. Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu, a sastanku su prisustvovali i prof. dr. Bakir Mehić, dekan Medicinskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Senija Rašić, prodekanesa za nastavu Medicinskog fakulteta u Sarajevu, i gospodin Benjamin Vojniković, sekretar Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Na sastanku su vođeni razgovori o budućoj naučnoj i stručnoj saradnji između medicinskih fakulteta Sarajevskog univerziteta i Karlovog univerziteta, koja bi se odvijala kroz razmjenu studenata, razmjenu nastavnog osoblja i organizovanje zajedničkih doktorskih studija.

Prof. dr. Tomaš Zima, dekan Prvog medicinskog fakulteta, predstavio je Karlov univerzitet u Pragu, istakavši da je to jedan od vodećih čeških univerziteta i jedan od najstarijih evropskih univerziteta. Na Karlovom univerzitetu u Pragu, koji čini 17 fakulteta, studira preko 47 hiljada studenata.

U toku razgovora rektor Čaklovica je predstavio uvaženim gostima historiju i organizaciju Univerziteta u Sarajevu, te ih informirao o aktuelnim dešavanjima i aktivnostima planiranim za naredni period. Također, rektor Čaklovica je izrazio i posebno zadovoljstvo zbog najavljene buduće saradnje, te uputio riječi zahvalnosti dekanu Mehiću, koji je gostima predstavio kapacitete Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Nakon što je izraženo obostrano interesovanje i spremnost, u narednom periodu pristupit će se poduzimanju relevantnih administrativnih procedura s ciljem potpisivanja sporazuma o međuuniverzitetskoj saradnji.
 

 

 


 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC