UNIVERZITET U SARAJEVU 


Početna
Aktuelno
O Univerzitetu
Fakulteti/Akademije
Propisi
Izvještaji
Nastava i studenti
Nauka i umjetnost
Upravljanje kvalitetom
Međunarodna saradnja
Izdavačka djelatnost
Upute o plagijarizmu
Kontakt
Pretraga
Linkovi
Priznavanje IVK
Javne nabavke
Konkursi / Obavještenja
UNSA Press
















Učenje slovenačkog jezika



















STUDENTSKI
INFORMACIONI
SISTEM

 


 




Riječ rektora



Riječ rektora


Dobro došli na najstariji univerzitet u Bosni i Hercegovini!

Kroz svoju dugogodišnju tradiciju Univerzitet u Sarajevu iškolovao je i društvu podario veliki broj eminentnih stručnjaka u gotovo svim oblastima kako na domaćoj tako i na međunarodnoj akademskoj sceni. Stoga držim da je naša opredijeljenost za produkciju savremenih i dinamičkih studijskih programa, koji su u skladu sa svjetskim standardima, naša dužnost i obaveza koja nema alternativu.
Samo one zemlje koje su ulagale u obrazovanje svojih kreativnih ljudi danas se mogu pohvaliti visokim životnim standardom i konkurentnošću na tržištu. Zato je naša osnovna misija i vizija stavljanje mladog čovjeka u fokus saznavanja i istraživanja koja će mu u sutrašnjici omogućiti da bude kompetentan odgovoriti na sve ljudske i akademske izazove koje pred njega stavlja  budućnost. Uspjeh naših studenata u njihovom životu je mjera i našeg uspjeha, stoga se konstantno zalažemo za unapređenje i razvoj uvjeta studiranja koji ne zaostaju za vrhunskim evropskim principima stjecanja znanja.

Zato vas, dragi budući studenti, pozivam da odgovorno pristupite procesu obrazovanja i iskoristite prilike širokog spektra mogućnosti usvajanja znanja koje vam pruža naš univerzitet. Izborom Univerziteta u Sarajevu ne samo da postajete dio ponosne studentske i akademske zajednice koja broji više od 30.000 studenata već svoju intelektualnu radoznalost i naučnu spoznaju stavljate u funkciju liderstva za kojim vapi svako moderno i razvijeno društvo.

Budite sretni i ponosni što ćete postati dio Univerziteta u Sarajevu i svojim studiranjem doprinijeti razvoju naučne, stručne i etičke misli u našoj zemlji i šire.
Dobro došli!

Vaš,
prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu


 

 

EnglishBosanski
 
PROVJERA POŠTE
Korisničko ime:
Lozinka:
 
 

VODIČ ZA
BUDUĆE STUDENTE














Strategija ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) sa Akcionim planom Univerziteta u Sarajevu






STATUT UNIVERZITETA U SARAJEVU


PRAVILNIK O AKREDITACIJI
VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA
I STUDIJSKIH PROGRAMA








MEVLANA


RINGIDEA
ONLINE MODULI


 


 


---------------------------------------

 

 
Developed and powered by © 2009 Univerzitet u Sarajevu - UTIC